Съседски конфликт, който се точи още от 2009 година се преобърна на 180 градуса след решение на втората съдебна инстанция.
Окръжният съд, пред който осъдените на първа инстанция роднини обжалваха присъдите си, сметна, че двамата са невинни и ги оправда. Докато районните магистрати първоначално наказаха единия с половин година условно и три години изпитателен срок, а съучастникът му с глоба от 1000 лева.
Според прокуратурата отношенията между комшиите от Долапите били приятелски, докато двамата обвинени в хулиганство мъже не подали сигнал в Общината, че съседът им си ремонтира гаража и вдига шум. Така докато човекът си миел фолксвагена, край него спрял Й.М. и го попитал дали знае нещо за одрасканата му кола. Съседът обяснил, че няма представа за какво става въпрос, но тъй като шофьорът предполагал, че именно той му е надрал автомобила, директно му забил един юмрук в лицето. Боят продължил с ритници и юмруци, докато на място не дошъл и зетят на нападателя И.И. 
Макар случката да била наблюдавана от сеирджии, част от тях не се намесили в разтърваването им. Боят все пак бил прекратен, но екшън сцената тепърва се разгоряла. Мъжът с надрасканата кола се качил в джипа си, рязко потеглил назад и блъснал фолксвагена на жертвата, сочи държавното обвинение. На място дошла приятелката на набития, която го заварила в обляно от кръв лице и веднага отнесла закани как и на нея няма да й се размине. Минути по-късно агресивният мъж вече имал мотика в ръцете си и я вдигнал към главата на жената. До още кръв не се стигнало и скоро екшънът приключил с думите на нападателя „Ще ви изселя, ще ви запаля къщата, аз съм човекът с парите“.
С оневиняването на двамата роднини соченият за тяхна жертва се размина и от получаване на обезщетение за нанесените удари и заплхи. Оправдателните присъди със сигурност ще бъдат протестирани от прокуратурата пред Върховния касационен съд.