Обидната квалификация „Вие сте отмъстителен, лош човек“ отправила от ефира на Нова телевизия жена, загубила майка си, към един от лекарите, който се е грижил за нея. Заради това тя бе изправена на съд от д-р Бойко Иванов, който поиска 1 лев обезщетение за уронената чест и достойнство. На първа инстанция Русенският районен съд сметна, че лекарят е претърпял вреди от публичната обида в предаването на Милен Цветков от 2 юни 2014 година. Затова осъди жената да плати 1000 лева глоба в полза на държавата, както и претендираното обезщетение от 1 лев.
Специалистът в Психодиспансера отправи към Гинка Илиева още едно обвинение - че му е казала „Вие не сте порядъчен лекар“, както и за клевета, че му е приписала убийството на майка й. Съдът обаче сметна, че тя не е опозорила лекаря с тези думи и я оправда. Причината - не е казала лично на доктор Иванов, че е убил майка й. Спорът обаче със сигурност няма да стигне до тук, тъй като и двете страни са обжалвали пред Русенския окръжен съд присъдата на първа инстанция.
В дъното на съдебния казус всъщност се намира покойната вече майка на осъдената жена. Тя била чест пациент на Психодиспансера, а дъщеря й имала разрешение да помага в храненето й. По-късно обаче това разрешение отпаднало, тъй като останалите пациенти негодували, защото приемали посещенията за нерегламентирани свиждания, каквито на тях не им се полагали. Ден по-късно психично болната жена трябвало да се храни сама, но се задавила фатално с парче козунак, задушила се и починала.
Първоначално почернената дъщеря се включила в телевизионно предаване, чиято тема била лечението на психично болни и състоянието на здравните заведения за тях. След време казусът й приковал вниманието на екипа на Милен Цветков и се стигнало до прякото включване от терасата на русенския Психодиспансер. Именно там били изречени обидите и клеветите, заради които д-р Иванов заведе дело и поиска да изчисти името и репутацията си. 
Покрай тази съдебна сага жената сезирала прокуратурата за смъртта на майка си и вече има образувано дело по случая.