Шофьор на междуградски автобус се изправи пред съда, след като на 19 септември 2014 година затворил вратите на рейса, без да види, че един от пътниците все още е на стъпалата.
Неприятният случай се разиграл на спирката до бл.“Сердика“ на бул.“Цар Освободител“. Шофьорът не съобразил, че един от пътниците все още не е слязъл, затворил вратите и притиснал крака на човека. Мъжът загубил равновесие и паднал навън със захапан крак. Хората се развикали и водачът спрял и отворил вратите. После отишъл да му помогне, но пострадалият го напсувал.
Съдът обърна внимание и на факта, че част от свидетелите заявили, че мъжът със заклещен крак лъхал на алкохол. Въпреки това магистратите бяха категорични, че водачът не е бил достатъчно съсредоточен и съобразителен, тъй като е можел да наблюдава слизащите и качващите се пътници и да избегне инцидента. Заради причинената по непредпазливост средна телесна повреда го освободи от наказателна отговорност и го глоби с минималните 1000 лева. Освен това шофьорската му книжка ще бъде отнета за 4 месеца. Решението може да се обжалва.