Десет са вече подписаните тристранни договори за саниране на сгради в Русе между общината, Българската банка за развитие и областната управа по националната програма за енергийна ефективност, която започна в началото на февруари. Това показват данните от регистъра по изпълнение на програмата към 15 април. Последните шест контракта са от 8 април. Те са за блок „Охрид“ на ул. „Доростол“, бл. „Клисура“ и бл. „Беласица“ в „Родина“, бл. „Чипровци“ на ул. „Чипровци“, бл. „Пловдив“ в кв. „Мидия Енос“ и бл. „Дилянка“ в „Здравец Изток“. 
17 са одобрените до момента сдружения на собственици на апартаменти, като за 16 от тях вече има сключени двустранни договори между общината и сдруженията. Последният подписан двустранен договор е от четвъртък и е за блок 83 в кв.“Здравец“. 
Освен него сключване на договор с банката и областния управител Стефко Бурджиев очакват още пет жилищни сгради. Това са потъващият блок „Русия“, бл. „Баба Тонка“ в кв. „Родина“, бл. „Карлово“ в кв. „Мидия-Енос“, бл. „Жерав“ на ул. „Рига“ и бл. „Родина“ на ул. „Митрополит Григорий“.