Изнервени шофьори, возещи децата си, стигнали до бой на оживено кръстовище, а няколко дни по-късно застанаха пред съда с обвинение за дребно хулиганство.
Около 15 часа на 2 април двамата мъже карали един след друг по ул.“Панайот Хитов“ в посока Кооперативния пазар. Внезапно мъжът зад волана на „Хонда“ пуснал аварийните светлини и спрял на пътното платно - номер, присъщ на таксиджиите и способен да изнерви дори и най-толерантните шофьори. Водачът на движещата се отзад „Мазда“ също спрял и решил да изчака „аварийната“ ситуация да приключи. И тъй като минала около минута, а развитие нямало, решил да заобиколи спрялата „Хонда“ като свирнал и направил знак на водача, с който изразил недоволството си от безпардонния му начин на престой.
Двамата шофьори обаче се срещнали отново след няколко метра - на светофара на кръстовището срещу пазара между „Панайот Хитов“ и „Цар Освободител“. Маздата чакала на червен сигнал, когато до нея спряла хондата, а шофьорът свалил стъклото и подканил колегата си да слезе и да се разберат по мъжки. След това водачът на маздата препречил пътя на хондата с колата си.
Последвали обиди на висок тон, юмруци и ритници, които прераснали в сборичкване. Синът на шофьора на маздата решил да разтърве двамата мъже, но вместо това и той отнесъл удари. Последвал сигнал на спешния телефон 112, който докара тримата мъже пред съда.
Магистратите на първа инстанция сметнаха, че двамата шофьори са се държали възмутително и са нарушили обществения ред и наказаха водача на хондата с 300 лева, тъй като той е първопричината за разгарянето на конфликта. Другият мъж бе глобен с 200 лева, а синът му - оправдан. Наказанията обаче бяха обжалвани пред Окръжния съд, който сметна, че вина има само единият от шофьорите - авариралият водач на хондата. Съдиите на втора инстанция посочиха, че няма достатъчно данни другият шофьор да е препречил пътя с автомобила си и да е извършил това с пряк умисъл да наруши обществения ред и спокойствие и нормите на приличие, нито за това той да е предизвикал и участвал в сбиването. Затова отмениха глобата му от 200 лева. Решението е окончателно.