Седем педагози от СОУ „Възраждане“ взеха участие в  петата работна среща на международния екип, работещ по проект по програмата „Коменски“ - Learn to Read and Read to Learn  по секторна програма „Учене през целия живот“. В проекта русенското училище представя България, останалите партньорски държави са Италия, Унгария, Гърция, Турция, Румъния, разказа Меглена Христова, помощник-директор на русенското средно общообразователно училище „Възраждане“ и ръководител на проекта.  
Проектът, свързан с четенето, стартира през 2013 г., до момента са проведени четири работни срещи - в България /СОУ „Възраждане“ е координатор/, в Унгария, в Италия и в Гърция. На петата поредна среща в румънския град Орадя педагозите от русенското училище представиха работата си в началния курс на обучение от ноември м.г. до март т.г. След презентацията русенската делегация представи и видеоклипа „Русе - град на свободния дух“, който впечатли останалите участници в срещата. 
На всички свои колеги от останалите държави русенската група раздаде подаръци - рекламни материали за България, брошури и дискове за Русе, които бяха предоставени от Туристическия информационен център в града, както и дипляни на училището, мартенички и поздравителни картички, изработени от учениците. Във всеки подаръчен комплект за партньорските училища имаше книжки с приказки, буквари, читанки, учебници по роден край, околен свят, математика, изобразително изкуство и музика. Така колегите на русенските учители и учениците в страните-партньори по проекта ще имат възможност да се докоснат до българските учебници, учебни помагала  и книги. С тези материали ще бъдат обогатени кътове по проекта, каквито е направило всяко партньорско училище. 
Преподавателите, които участваха в поредната среща по проекта, посетиха националния колеж „Михай Еминеску“ в Орадя, където влязоха в няколко учебни часа по литература, история, химия и други уроци. Интересно бе занятието по история на религията, в което гимназистите използваха стъклопис за изработване на икони за Благовещение. След това за всички гости бе представен голям концерт-спектакъл, по време на който прозвучаха и химните на всички страни, представители на които гостуваха в реномирания колеж в град Орадя.