Шефка заведе дело и поиска 2500 лева обезщетение от недоволен работник, от когото отнесла псувни и обиди, а накрая дори била заплюта в лицето. Самият агресивен служител така и не присъства по време на процеса в съдебна зала. И тъй като не бе издирен, за неговата защита се погрижи служебен адвокат.
Конфликтната ситуация започнала да тлее след заявеното желание на мъжа да напусне шивашката фирма, в която постъпил само преди година. Явно обаче не го устройвал 3-месечният срок на предизвестие, макар че първоначално склонил да изчака уговорения в трудовия договор период да изтече. 
Напрежението ескалирало в началото на октомври 2014 година, когато още в първите минути на работния ден мъжът поискал да разговаря с шефката. Обадил й се по телефона от портала, а охранител чул агресивния порой от думи и закани, които недоволният работник отправил към нея. Последвала среща между двамата очи в очи, когато точка на псувните поставила плюнка в лицето на жената и то в присъствието на кандидатка за работа.
За накърнения авторитет и самочувствие на шеф на 70 служители, неудобството и обидата, Районният съд сметна, че жената заслужава 1500 лева обезщетение. А за грубите си действия служителят ще трябва да плати 1000 лева глоба в полза на държавата. Решението може да се обжалва.