Гонка посред бял ден между два мерцедеса приключи с удар в тролейбусен стълб на бул.“Липник“, който по чудо не доведе до нелепа смърт на млад човек. От зверския сблъсък 24-годишният водач на единия мерцедес бе изваден от невероятно смачканата лява страна на колата си след разрязване на вратата от пожарникари и откаран в болницата със счупени ребра, вътрешни наранявания, но в съзнание.
Сигнал за произшествието е получен на тел.112 в 12.50 часа от таксиметров шофьор, който станал свидетел на арогантното мерене на конски сили посред бял ден.              
По думите му пострадалият водач се състезавал с мерцедес S класа, но в платното срещу магазин „Зора“ двете коли застигнали градски автобус. При изпреварването му катастрофиралият младеж кривнал леко надясно и без никакъв спирачен път се забил в стълба.
„Като отидох до шофьора, той само хъркаше и ми се стори, че си отива“, каза пред „Утро“ очевидецът с таксито.
По неофициални данни блъснатият мерцедес е регистриран в КАТ преди празниците и може би момчето е решило да изпробва бързината му по най-неподходящия начин и на най-неподходящото място, като едва не плати с живота си за това.