Блъскане, обиди, псувни и отказ както да му бъде направена проверка, така и да влезе в патрулката - това е трябвало да изтърпи полицай, който завел дело срещу унизилия го хулиган. Драстичните сцени се разиграли на 21 ноември миналата година на спирката пред училище „Йордан Йовков“, а главният герой в тях - 36-годишният буйстващ хулиган, вече бе изправен пред съда за скандалното си и грубо поведение. В началото на декември той се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата за 10 месеца условна присъда и обществено порицание.
До тази развръзка се стигнало, след като автоконтрольорите Васил П. и Иво И. отишли на бул.“Цар Освободител“ около 11 часа сутринта по сигнал за катастрофа. Въпреки предиобедните часове единият от участниците в инцидента бил добре почерпен и изключително агресивен. Дърпал полицаите за униформите, а за капак дори опитал да избяга от местопроизшествието.
Полицаят Васил П. се обърна към съда и поиска 2500 лева обезщетение за публичното унижение, което изтърпял. Униформеният обясни, че след инцидента дълго време не излизал, не общувал с хора, нито се събирал с приятели. Понесъл незаслужено грубо отношение и неуважение, въпреки че е представител на авторитетна институция, която трябва да се грижи за спазване на реда и закона. Била уронена и репутацията му.
36-годишният хулиган пък посочи, че действително е бил почерпен, тъй като му се струпали главоболия - бил в проблемни отношения с приятелката си и си бил изгубил документите. Освен това заяви, че полицаят по презумпция трябва да е доста устойчив предвид факта, че твърде често му се случва да изпада в такива ситуации и ако след всеки конфликт с нарушители действително се чувства толкова засегнат, то значи не може да се справи с пряката си служебна работа. Според него няма от какво  контрольорът да е обиден, тъй като единствената съпротива, която му била оказана, била да бъде тестван за алкохол и да влезе в патрулката. 
Съдът сметна, че действително униформеният е претърпял емоционални негативи след публичните обиди и псувни. Магистратите обаче прецениха, че престижът му пред колегите контрольори не е бил уронен. Макар че случаят е бил коментиран известно време, то тонът на останалите полицаи не е бил подигравателен и злостен, а по-скоро бил израз на съпричастност. Затова съдът сметна, че справедливото обезщетение в случая е 1500 лева и осъди 36-годишния нарушител да го изплати на полицая. Решението може да бъде обжалвано.