Единственото по рода си в цял свят пиано трио пристига за трети път в България, като този път включва и Русе в своето турне. На 8 юни русенци ще имат удоволствието да чуят неподражаемите млади пианисти от руското клавирно шоу „Bel Suono“ („красив звук“). Тримата млади виртуози - Евгений Соколовский, Кирил Гушчин и Максим Тарасов, са лауреати на множество национални и международни награди, а освен перфектното владеене на рояла притежават и изумителни способности да импровизират, твърди музикалната критика.
„Bel Suono“ е единственият по рода си такъв формат, създаден през октомври 2011 година. Тримата очарователни артисти изпълняват разнообразна музика - от много известна и популярна до абсолютно нова, написана специално за тях. В програмата им влизат световни хитове като „Либертанго“, „Болеро“ на Равел, „Лято“ и „Зима“ от цикъла „Годишните времена“ на Вивалди, но също и авторски творби на участниците в проекта. 
Българският гастрол на пиано трио Bel Suono ще премине през Варна, Русе, София и Велико Търново. Той фактически поставя началото на европейското турне на Евгений, Кирил и Максим, което обхваща Монте Карло, Малта, Италия, Швейцария, Австрия и Германия. 
В Русе музикантите ще свирят в Доходното здание. Билети могат да се купят в мрежата на Ивентим.