Мартин Димитров от „Калоян 92“ /Арбанаси/ стана шампион в най-високия и престижен клас - „2 звезди“, на държавното първенство по всестранна езда, перфектен домакин на което бе русенският клуб „Кентавър“. Тази дисциплина в конния спорт включва 3 атрактивни изпитания - обездка, кънтри-крос и конкур-опик.
„Кентаврите“ също ликуваха с титла, след като 14-годишната Александра Пенчева триумфира като победителка при децата. Тя се състезава с конете Вранглер и Джеронимо. 
Най-добър в  клас „1 звезда“ бе Бранимир Костадинов от плевенския клуб „Кайлъка“. Втори и трети се класираха Светлин Кръстанов от „Елит“ /София/ и Николета Павлова от „Калоян 92“. 
Бранимир Кръстанов записа двоен успех, защото завоюва златния медал и в клас „Н“. Шампион в този клас при юношите стана Ива Тодорова от „Калоян 92“. 
Призьорите бяха наградени от кмета на Русе Пламен Стоилов. 
В празника на конния спорт участваха 32 състезатели от 8 клуба в страната - Русе, София, Плевен, Шумен, Арбанаси и Варна. 
„Ще организираме още турнири по всестранна езда. Ние сме клубът, който работи много сериозно за развитието на тази дисциплина“, заявиха от ръководството на „Кентавър“.