Григор Димитров продължава да пише нови страници от историята на българския мъжки тенис, като стана първият наш тенисист, класирал се на четвъртфинал от турнир от Големия шлем!

Гришо преодоля на осминафинална на Australian Open испанеца Роберто Баутиста Агут след 3-1 сета - 6:3, 3:6, 6:2, 6:4, за 2 часа и 23 минути игра.

Благодарение на това свое постижение, Димитров си осигури и влизане в Топ 20 на световния мъжки тенис.

Той чака победителя от мача между Рафаел Надал и Кeй Нишикори, за съперник на четвъртфиналите.

Григор и Баутиста Агут размениха по един огледален сет за начало на мача помежду си, но Димитров бе фантастичен в третия, а след това с решаващ пробив в края на четвъртия сет извоюва успеха.

Двубоят бе наситен с доста грешки, но определено класата бе на страната на Гришо, който във важните моменти показа страхотен тенис. Той използва изключително разнообразни удари в хода на срещата, и не се притесняваше да излиза често на мрежата, и да печели оттам.

Димитров бе принуден да се бори за почти всеки гейм, но го правеше изключително успешно, за да продължи триумфалния си път на Australian Open!

До момента Димитров имаше само една победа над испанеца от общо три изиграни срещи, но записа успех в може би най-важната от всички дотук.

Пътят на Гришо до момента мина през победи над Милош Раонич, Йен Сун-Лу и Брадли Клан.

В следващия кръг Григор  ще се изправи срещу световния номер едно Рафаел Надал, който победи Кей Нишикори със 7-6, 7-5, 7-6.