Психично болна 39-годишна жена от Русе намери смъртта си на разклона за село Обретеник в малките часове на съботната нощ. Трупът на жертвата е бил открит от беленските полицаи в 5.13 часа, след като родителите й видели хвърлените й дрехи пред къщата и сигнализирали, че от дъщеря им няма следа.
Жената е открита чисто гола на осевата линия на 5 километра от дома на майка си и баща си. Най-вероятно тя е блъсната от камион малко след като е излязла на главния път Русе-Бяла. Полицаи отхвърлят възможността да става дума за самоубийство. Жената била на гости на родителите си, но между тях възникнал скандал в петък вечерта. Болната започнала да буйства като държала на майка си и баща си ултимативен тон и дори ги заплашвала. По някое време заявила, че „отива да търси светлината“. Хората помислили, че ще се успокои и ще си легне. През нощта обаче станали да проверят какво е състоянието й и видели, че я няма в къщата, а дрехите  й са метнати пред входната врата. И подали сигнал в полицията.
По всяка вероятност инцидентът се дължи на гъстата мъгла, която намалила видимостта в съботната нощ до минимум. По думите на полицаи, които се отзовали на сигнала, дори на разстояние от 10 метра не е имало видимост. Трупът е намерен в изключително тежко състояние. Специалисти не отхвърлят възможността шофьорът на камиона, който я е блъснал, да не е разбрал, че удря човек, а животно. Вероятно категоричен отговор на въпроса дали водачът е беглец или наистина е сметнал, че е блъснал животно, трудно ще се намери. Ако жертвата е ударена от чужд тир, той със сигурност отдавна и извън страната.
Преди години 39-годишната жена е работела в Испания, където получила психично заболяване. Лекувана е от испански лекари и е лежала в местни клиники. Тепърва предстои близките й да представят документи от лечението й в Испания, които да се преведат на български. Жената е омъжена и до смъртта си е живяла в силистренско село.