Поставянето на две урни в големите магазини във Ветово, в които граждани да отделят от собствените си средства на останалото без къща семейство. С такава идея са се обърнали към кмета на Ветово Георги Георгиев жители на градчето. Най-вероятно дарителската кампания ще протече с подкрепата на БЧК.
Предложението дойде от българи, което само може да ни радва - това показва и доказва, че тук не се делим на българи, турци, цигани и какви ли не още, а че сме хора. Когато преди години имаше разрушително земетресение в Турция, пак българи излязоха с идея да съберем помощи за побратимения ни турски град, казва кметът на Ветово Георги Георгиев.
Севгинар и Левент заявили, че имат роднини и приятели, при които могат да се настанят за известно време. Желанието им било през пролетта да започнат поетапно да възстановят срутената от големия взрив къща.
Казаха, че тези дни ще започнат сортиране на материалите. Левент засега няма да заминава да работи в Германия и ще остане да се грижи за шокираното семейство, тъй като той е най-адекватен от всички, обясни Георгиев.
Кметът заяви, че ще изчака стресът и голямата уплаха да поотминат и след това да разговаря със семейството и да разбере точно от какво имат нужда.
Финансово не можем да им помогнем кой знае колко, но пък с материали като дърва, тухли и керемиди сме готови да съдействаме, обясни той.