Прави кафето и идвам. Това били последните думи на съсед по телефона преди взрива, който остави без дом ветовско семейство. Нещастието дойде от избухнала газова бутилка в кухнята в 8.50 часа сутринта. От двуетажната къща, която семейството на 40-годишния Левент и 36-годишната Севгинар Хаджиеви ремонтирало и обзавеждало години наред, остана само спомен и купчина тухли, която подсказва, че някога на мястото на инцидента се е издигала масивна постройка. Като по чудо жертви няма. Две от жените са с леки наранявания и са откарани с две линейки в русенската болница, а останалите три са се разминали само с леки одрасквания, пепел и сериозна уплаха.      
Страшен пушек, който се издигал нависоко и разклащане като от земен трус. Това видели и усетили жителите на Ветово малко преди 9 сутринта в събота.
Около жестоката експлозия все още има доста въпроси. Домът на Севгинар и Левент се е отоплявал на локално парно с дърва. Сутринта обаче то не е било запалено. Смята се че е избухнала кухненската газова бутилка, която преди дни семейството напълнило. Сутринта обаче никой не е готвил и не е използват газта, твърдят свидетели. По думите на 56-годишната Гюлтер, която била на гости на дъщеря си Севгинар, тя отворила прозореца на кухнята и бутилката гръмнала. Гюлтер е останала затрупана най-отдолу и е извадена последна. Тя е най-сериозно пострадала и е с изгаряния по лицето, ръцете и краката. Раните й са обработени и е настанена за лечение в отделението по пластична хирургия.
Първи пожарникарите измъкнаха 73-годишната Айше, която е баба на Севгинар. Преди няколко седмици жената погребала съпруга си. Части от инвалидна количка на баба Айше се виждаха пръснати на метри една от друга. При преглед след инцидента възрастната жена се оплакала от болки в кръста и заради съмнения за вътрешни травми бе настанена  в русенската неврохирургия за лечение и възстановяване.
Почти без драскотина, но в тежък шок бяха извадени Севгинар и двете й дъщери 14-годишната Анес и 6-годишната Гайе. Веднага след инцидента жената звъннала на съпруга си Левент, който бил в Бъзън, за да се сбогува с близките си, тъй като в неделя трябвало да пътува за Германия.
„От 6-7 години работехме заедно като арматуристи в Нойнкирхен. Със спестените пари полека-лека двамата стягаха къщата и преди около месец я завършиха и обзаведоха основно - с всички екстри“, разказа съсед на злощастното семейство.
От ударната вълна са изпочупени прозорци на последните етажи на съседните 3-4 къщи. Уличката пред взривения дом бе застлана със стъкла. С леки поражения и счупено предно стъкло е фолксвагенът, който Севгинар карала.
Часове след инцидента пред къщата прииждаха хора от цяло Ветово, които окайваха пострадалите, но се радваха, че няма жертви и сериозно пострадали. В спасяването на затрупаните жени участваха не само пожарникари, но и съседи и жители на градчето. По време на огледа огнеборците не успяха да открият газовата бутилка, за която се смята, че е причинила взрива. Затова в събота вечерта поискаха съдействие от общинската управа да ползват местната фадрома, с която да разчистят терена. Освен с техниката от община Ветово обещават да помогнат и материално на останалото без дом семейство.