Екипите на „Енерго-Про“ от Русе възстановиха повредени капаци на шахти, през които преминават кабелни линии, осигуряващи електричество на много жители на града. Новите са от полимер-бетон, който не е атрактивен за кражби. Освен това новите капаци не корозират и не провеждат ток. Използват се за електро- и комуникационни кабелни шахти предимно в пешеходни зони.
По този начин се гарантира по-надеждно електрозахранване на хиляди клиенти на компанията, като се предотвратяват евентуални злополуки по пешеходните зони в Русе. Тестовете показват, че поставените капаци надвишават значително изискванията на стандарта и издържат голямо натоварване - над 19 тона на квадратен метър. Експлоатационният им период е приблизително 30 години.
Възстановените капаци на шахти са в кв. „Западна промишлена зона“, кв. „Дружба 1“, в близост до магазин „Бриколаж“ и Професионалната гимназия по туризъм в Русе. С тях шахтите са по-надеждни срещу посегателства от недоброжелатели и по-сигурни по отношение на безопасността на пешеходните зони, казаха от „Енерго-Про“.