Известният български професор по тенис проф. Ангел Пенчев да стане почетен гражданин на Русе заради заслугите му за успехите на русенския тенис. Това предложение на Тенис клуб „Русе“, подкрепено от Българската федерация по тенис /БТФ/, ще бъде разгледано на идната общинска сесия.
82-годишният професор е роден в Русе и е един от доайените на българския тенис и неговата жива история. Създава тенис центъра в Русе и подготвя десетки шампиони сред подрастващите, а градът става водещ в аристократичния спорт през периода 1964-1972 г. Десет години /1952-1962/ името му фигурира сред десетте най-добри тенисисти на България, става треньор на мъжкия национален отбор от 1973 до 1976 г., а с неговото име са свързани успехите на българския мъжки тенис и победите на Любен Генов, Божидар Пампулов, Матей Пампулов, Стоян Велев.
Проф.Пенчев ръководи сектор „Тенис“ при Национална спортна академия, бил е декан на студентите от Треньорския факултет, обучаващи се на индивидуален план от 1987 до 1990 година. В момента проф. Пенчев е  консултант на програмата за развитие на тениса в малките градове на БФТ.