Инженер по поддръжка, чиято работа била свързана с командировки в различни градове на страната, се оказал в капан на това, че не познавал улиците на Русе.
Мъжът се движел съвсем бавно на 12 юли 2014 година зад волана на буса „Опел Комбо“, когато наближил кръстовището на ул.“Княжеска“ и ул.“Кирил Старцев“. Завил по ул.“Кирил Старцев“ и докато карал с около 15 км/ч не видял, че на пешеходната пътека пред него пресича минувачка. И ударил жената със страничното ляво огледало на буса. От сблъсъка пешеходката се свлякла на земята. Мъжът веднага спрял и закарал пострадалата в болницата, където след преглед се разбрало, че тя е с травма на лявата ръка. 
След случилото се гостът на града едва ли ще има добри спомени от Русе, още повече, че бе предаден и на районния съд заради непредпазливото нараняване. Магистратите обаче отчетоха бързата и адекватна помощ, която водачът е оказал на блъснатата жена, и липсата на осъждания и нарушения, затова го освободиха от наказателна отговорност, като му наложиха глоба от 1000 лева. Решението може да се обжалва.