41 жители на Сирия и Ирак са заловени при опит да минат нелегално Дунав мост в хладилно ремарке. 29 от тях са мъже, жените са девет, има и три момиченца на 2, 7 и 9 години. 
Вчера в 4.10 часа на граничния пункт в Русе пристигнал турски камион с хладилно ремарке. При проверката граничните служители установили, че агрегатът на хладилника не работи и го пратили на митническия скенер. Апаратурата показала множество силуети и вратата на ремаркето била отворена. Оказало се, че вътре има палети с кабели и електронни части, сред които били свити незаконните пътници.
Камионът е влязъл от Турция, но бежанците са качени в него от български каналджии в Южна България. Двамата турски шофьори се опитвали да се оправдаят, че не знаят за имигрантите в камиона, но номерът не минал и са вкарани в ареста.
Това е втората голяма група за тази година, заловена на Дунав мост. На 18 февруари през нощта бяха хванати 44 души от Сирия, Ирак и Иран, които след получените от Районния съд условни присъди бяха откарани в Елхово.