Кметът Пламен Стоилов награди със сребърни значки трима младежи за героичната им постъпка и бързата реакция по време на тежка катастрофа под Охлюва на 29 март, в която те спасиха човешки живот. 
В 14.40 часа тогава „Хонда Сивик“, управлявана от 23-годишен младеж, се удари в колата на трите момчета при изпреварване в лявата лента по пътя за София, завъртя се на 180 градуса и се блъсна в железобетонен стълб. От удара хондата се запали, а трите момчета за малко не се удариха в следващия стълб. След инцидента те слезли от колата си и с пожарогасител успели да извадят 45-годишната майка на шофьора извън хондата. Той обаче изгоря. 
По този повод вчера кметът  изказа своята благодарност към 18-годишните момчета от Басарбово, които са се притекли на помощ на катастрофиралата кола и са спасили майката на загиналия водач на хондата. Пламен Стоилов приветства доблестната постъпка на младежите и заяви, че могат да разчитат на пълната му подкрепа. Той допълни, че е изключително горд, че все още има смели и добри млади момчета, готови да жертват себе си в името на човешкия живот и им пожела да продължават да бъдат достойни русенци, устремени към бъдещето, а сребърните значки да им напомнят за смелата постъпка, кураж и сърцатост. 
Шофьорът на колата на трите момчета Пламен е възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм „Иван Павлов“, а приятелите му Иван и Цветослав са ученици в Професионална гимназия по Електротехника и Електроника „Апостол Арнаудов“.