37-годишният украинец Володимир Дуля направил самопризнания, че се е сдобил и опитал да изнесе от България 65 банкноти от по 100 долара, но увери, че не е знаел, че са фалшиви. Вчера прокуратурата поиска той да бъде задържан за постоянно в ареста. А съдът сметна, че това е единствената целесъобразна мярка за неотклонение към момента. Володимир пък обеща, че няма да обжалва задържането си.
Дуля беше засечен на 4 срещу 5 април през нощта на Дунав мост в опит да прекара подправени 6500 долара. Натъпкал 100-доларовите банкноти в отделението за бушони на карания от него бус. Заедно с Володимир пътувал и шефът му, а данни по делото сочат, че началникът не е знаел за замисъла на своя подчинен. Смята се, че фалшивите пари, част от които са с еднакви серийни номера, Дуля е придобил между 27 март и 4 април.
Разбирам каква е ситуацията, но не съм виновен. Не знаех, че банкнотите са фалшиви, иначе нямаше да го направя, заяви Володимир. 
Доларите вече са изпратени в София, където ще бъдат подложени на експертиза, която трябва да приключи до края на месеца. Ако бъде признат за виновен, украинецът може да получи присъда между 2 и 8 години лишаване от свобода.