Томбола с примамливи награди ще се тегли всяка сряда в 18 часа по време на традиционната пролетна тарла, която започва на 11 април. Това съобщи председателят на местния Съюз на хотелиерите и ресторантьорите Красимир Иванчев. В жребия ще участват всички, закупили билет за някой от атракционите. Всяка сряда ще се връчват три награди - скутер, велосипед и юношеско колело.
Тарлата ще включва 50 щанда и 9 големи атракциона. Специални сектори ще бъдат отредени за Задругата на майсторите на художествени занаяти и Сдружението на пчеларите. Свои заведения за хапване и пийване ще имат шестима местни ресторантьори. Най-нетърпеливите за забавления русенци ще могат да пробват люлките и въртележките още на 10 април, като по време на пробите всички атракциони ще бъдат с цена 1 лев.
Тъй като тарлата за пръв път ще бъде разположена на кея под хотел „Рига“ в близост до река Дунав, организаторите от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите са взели допълнителни мерки за безопасност. По цялото протежение на брега вече се поставя метална ограда, а за сигурността на малчуганите и другите гости ще бди охранителна фирма. Особено внимание ще бъде отделено на двата неохраняеми жп прелеза от двете страни на района, за което е уточнен и графикът на преминаващите малко на брой влакове. Красимир Иванчев призова гостите на тарлата да не се опитват да слязат с автомобили до кея, защото охраната няма да ги допуска да преминат жп прелеза под „Рига“. 
Тарлата ще работи от 10 до 22 часа всеки ден от 11 април до 1 май. Организаторите са поели ангажимент да поставят 10 тоалетни в района и да го почистят. Всички огазени тревни площи ще бъдат възстановени, ще оставим мястото в по-добър вид, отколкото беше, увери Иванчев.