Пътната настилка в района на кръговото на Дунав мост продължава да пропада, а образувалата се огромна дупка да се разширява. Освен това при дъждовно време тя се пълни с вода и става още по-рискова за шофьорите, а заради нея се образуват задръствания и километрични опашки.                    
Незабавно са взети мерки и пропадналият участък е обезопасен със сигнална маркировка. Експертна комисия с представители на Областно пътно управление, ВиК и Общината е инспектирала проблемния участък, като е изготвила протокол, който е изпратен до регионалното министерство преди около две семици. Зам. областният управител Явор Янчев каза, че все още няма отговор от министерството, а в областната управа са обезпокоени от създалата се ситуация. 
Оказа се, че причината за пропадането на участъка е водният колектор, който минава под пътя. Това се дължи на некачествено изпълнен обратен насип, обясни за „Утро“ шефът на ВиК Сава Савов, като допълни, че колекторът е гаранционен и следва фирмата изпълнител - „Хохтиф“-Германия, да поеме ремонта.  
Агенция „Пътна инфраструктура“ е собственик на пътя, но пътният участък се поддържа от Общината. 
Докато формалностите приключат и отговорността бъде изяснена, участъкът продължава да пропада, а шофьорите, които ежедневно минават оттам, постоянно негодуват. Освен това при дъждовно време дупката се пълни с вода, което допринася за образуването на километрични опашки и допълнително изнервя шофьорите.