Меморандум за разбирателство подписа вчера Русенският университет и Русенска стопанска камара. Според документа двете страни ще си обменят техническа информация, ще организират посещения на специалисти и професионалисти в двете институции, ще провеждат съвместни изследвания и обучения и ще организират общи събития. 
От страна на Русенска стопанска камара подпис под документа постави председателят на Управителния съвет, проф.Красимир Ениманев. Ректорът на Русенския университет проф.Христо Белоев заяви, че подобно партньорство е необходимо както сега, така и в бъдеще, за да стане регионът на Русе привлекателен за повече инвеститори и млади хора. 
Русенска стопанска камара декларира готовността си да осигури възможност на определен брой студенти от бакалавърските програми на Русенския университет всеки семестър да провеждат практическото си обучение в Бизнес-центъра на РСК или фирми-членки на Камарата. 
В Меморандума е записано още, че двете страни ще разработят различни форми за насърчаване на партньорството за стажуване и ще реализират съвместни инициативи за подпомагане на бизнеса и за развиване на предприемаческия дух у студентите. 
Предвижда се и разработването на общи проекти по реални бизнес дейности, които да подпомогнат кадровото развитие на студентите, от една страна, а от друга - икономиката в региона.