Пътят към победата в мача срещу „Хасково“ ще стане по-лек с колкото се може повече хора в залата, заявиха на пресконференция вчера старши треньорът на „Дунав“ 8806“ Георги Божков, членът на УС на клуба Иван Иванов и баскетболистката от основната петица Жаклин Златанова. Тримата бяха единодушни в посланието си към феновете: „Подкрепете тима в четвъртфиналните плейофи на 10 и 11 април от 18 часа! Двубоите са в предпразнични и празнични дни, но винаги може да отделите 2 часа, за да бъдете близо до тима“.
Те изрично благодариха за жеста на ФК „Дунав“, чието ръководство направи своевременни постъпки за изтегляне на петъчния мач срещу „Провадия“ от 16 за 15 часа. Така футболните фенове ще имат достатъчно време, за да тръгнат спокойно към баскетболния дуел в „Здравец“.
„Нямаме болни и контузени състезателки, ако изключим малките здравословни проблеми при Тамара Баич“, обясни Божков.
Той додаде, че бил направен сериозен анализ от онзи полуфинален мач за купата на България, когато „Дунав 8806“ загуби в Бургас срещу „Хасково“.
„Съперникът е сериозен отбор с две изключително добри баскетболистки, каквито са Анита Тейлане и Олга Дубравина. Каквато и гениална тактика да измислим, тя няма да проработи без отборен дух и дисциплина“, подчерта Божков.
„Цял сезон се готвим за този етап от първенството. Серията и дълга, така че ще имаме възможност да поправим евентуални грешки. С мотивация и концентрация трябва обаче да тръгнем с 2:0 в русенските двубои. Вкъщи и стените помагат, така че, надявам се, всеки наш мач да е Великден“, заяви Жаклин Златанова.  
Членът на УС Иван Иванов отбеляза, че всичко в клуба е наред и че „отборът не страда от финансови контузии“.
„Този отбор трябва да се развива и част от неговото развитие са в полуфинали като тези, в които публиката трябва да изпълни залата до последното място. Нека да стане тържество в навечерието на големия християнски празник“, пожела Иванов.