Групи от представители на различни институции ще разясняват на младите хора в градове и села какви програми и възможности е създала държавата за тях. Това каза вчера в Русе заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов. 
Той обясни, че проектът, по който работи министерството, е свързан с това да се направи така, че всички институции, които работят заедно за младите хора, да работят и заедно на терен. 
Каменов каза, че вече е почти готов и координационният механизъм, който след Великден ще бъде обсъден с всички министерства, общини и неправителствени организации, които имат ангажимент към младите хора, по т.нар. „Гаранция за младежта“. 
„Така тя да не бъде само документ, а практически изпълнима. Идеята е всички институции да работим заедно и така да стигнем до всички млади хора, които имат нужда от образование, от намиране на първа работа, от стартиране на бизнес, от допълнително обучение или международен обмен“, каза Каменов. 
Той обясни, че много млади хора споделят, че всъщност информация има, но тя не достига по адекватния начин до тях. 
„Често пъти ние като министерства и агенции качваме информацията на сайтовете и смятаме, че с това сме си свършили работата, но всъщност това е недостатъчно. Фактът, че 91 процента от младите хора в България заявяват, че използват интернет, но над 60 процента от тях за забавление, показва, че това не е най-адекватният начин за да стигнем до тях“, обясни заместник-министърът. 
Неговите очаквания са тази програма да заработи от тази есен.
В Русе Каменов участва в регионална конференция на тема „Хоризонт за Русе - възможности и перспективи пред младите хора“, на която присъстват повече от 150 младежи. Форумът се организира под патронажа на кмета Пламен Стоилов. Той бе открит от областния управител Стефко Бурджиев, в него участваха и депутатите Пламун Нунев и Светлана Ангелова.