Футболистите на „Дунав“ разбиха домакините си от „Доростол“ /Силистра/ с 4:0 в мач за първенство на „В“ група. Русенският отбор вече има 61 точки при голова разлика 93:8. В следващия си мач на 10 април категоричният лидер и сигурен вече член на „Б“ група ще посрещне у дома тима на „Провадия“.
„Дунав“ поведе с 3:0 за половин час с много красиви голове. Резултатът бе открит в 20-а минута от Георги Чакъров, който стреля от позиция отвъд границата на наказателното поле. Второто попадение бе дело на Николай Колев. Той засече центриране на Андрес Васев отдясно. 
Голът на Мирослав Будинов бе шедьовър. Централният нападател хвана топката на ждроб и я прати в мрежата с невероятен капещ лист.
Дунавци продължиха да доминират и след почивката на много тежкия за игра терен. Те стигнаха до 4:0 в 75-а минута. Тогава десният защитник Николай Парнаров пробва да центрира, но вятърът рязко смени посоката на топката и тя се забоде в силистренската врата.
До края на мача русенските футболисти можеха да вкарат поне още няколко гола. Освен това главният съдия се смили над домакините, като им спести две дузпи в тяхна вреда. 
„Тази победа е нашият подарък за кмета на Русе Пламен Стоилов, който празнува рожден ден в деня на мача“, заявиха за „Утро“ от спортно-техническия щаб на клуба. 
„Дунав“: Цанков, Парнаров, Милчев, Атанасов, М. Димов, Д. Димов, Васев, Раденцов (46-Димитров), Будинов, Колев (70-М. Иванов), Чакъров /30-Читаков/.