Общината глоби автобусния превозвач „Шанс 99“ със 100 лева, а един от служителите й отнесе санкция от 50 лв. Поводът за наложената глоба на фирмата е неизпълнен курс от Централна гара до бившата Захарна фабрика, а шофьорът се раздели с 50 лева заради грубо и арогантно поведение. 
„Утро“ разказа за случая, в който пътуваща жена била изгонена от автобуса, тъй като решила да припомни на шофьора и кондуктора, че трябва да изпълняват курсовете до крайната спирка. До неприятната ситуация се стигнало, след като в района на кръговото на Дунав мост автобусът попаднал в задръстване, а шофьорът и кондукторът решили да си спестят досадното чакане и да оставят пътничката сама да стигне до крайната си точка - офиса на „Еконт експрес“. Жената обаче истински разгневила кондуктора, когато поискала да й върнат парите за билета. Тогава вместо да си получи едното левче, била грубо изгонена с репликата „Я изчезвай оттук, ще ти кажа аз един договор за обслужване!“.
Още на следващия ден ръководството на фирмата направи вътрешна проверка по жалбата на унижената жена и наложи на кондуктора глоба и последно предупреждение за уволнение.