С пет медала и много високи оценки се върна от Дните на роботиката на 30 и 31 март в София Клубът по роботика към МГ „Баба Тонка“.  
Златен медал в категория „3D лабиринт“ заслужиха Васил Атанасов и Павел Димитров с робота Хари, сребърни отличия взеха Калоян Мънев, Любомир Филипов и Кристиян Стоянов в категория „Следене на линия - готови платформи“, и Станислав Георгиев и Иван Игнатов в категория „Сумо 10х10“, а техни подгласници в категорията станаха съучениците им Калоян Мънев, Любомир Филипов и Кристиян Стоянов. Още един бронзов медал донесоха Цветомир Веселинов, Ивайло Петков и Никола Йорданов, състезавали се в категорията „Софтуерен лабиринт“.
Успехът още в дебюта на клуба на национално ниво има още по-висока стойност заради факта, че сред съперниците на МГ освен ученически имаше и студентски отбори от София, Варна и Русе.
Ръководител на медалистите бе старши учителят Донка Симеонова от МГ, а при подготовката и участието им помагаха доц.Георги Христов и доц.Пламен Захариев от Русенския университет.