Натискане на газта вместо на спирачката при вдигната полицейска палка донесе акт на шофьор.
Случаят е от нощта срещу 28 септември 2014 година, когато около полунощ дежурен катаджия решил да спре за проверка наближаваща кола в Сливо поле. Водачът явно видял вдигнатата стоп-палка, но вместо да спре увеличил скоростта в посока Русе.
Униформеният забелязал, че автомобилът е с немски транзитни номера и единият му габарит не свети. С това описание започнало издирване на беглеца. Полицейски екип спрял на входа на Русе отговаряща на отличителните белези кола. Така заради засечените нарушения шофьорът набързо се сдобил с няколко глоби на стойност 80 лева и половингодишна забрана да сяда зад волана.
Малката подробност, която униформените не отчели, била, че не са доказали дали водачът, който не е спрял на разпореждането на полицая в Сливо поле е същият, който е хванат на входа на Русе. Най-малкото защото дори и автомобилът да е един и същ е напълно възможно шофьорът зад волана да се е сменил. А полицаите дори не са попитали кой е собственикът, нито кой е карал колата, а директно започнали да раздават санкции, като сметнали, че това е нарушителят. Затова Районният съд в Русе отмени акта не защото няма погазване на закона, а защото не е доказано кой го е извършил.
Впрочем, некадърното писане на актове е сред най-честите причини за отмяна на наказания. Решението може да се обжалва.