Великденски благотворителен концерт „От децата на Русе за децата на Мизия“ организира Общинският детски център на 2 април от 18 ч в Голямата зала на Доходното здание. Концертът е втори за тази благородна кауза, първият бе в навечерието на Коледа и с дарените детски играчки бяха зарадвани децата на пострадалия от наводнението град. Парите, които ще се съберат на 2 април, ще бъдат прибавени към предишните и с цялата сума ще бъдат осигурени 110 комплекта спално бельо за детска градина „Незабравка“ в Мизия. 
На сцената в четвъртък ще се изявят трите фолклорни състави към ОбДЦКИ - „Русчуклийче“, „Зорница“, „Здравец“ и солистки от Школата за народно пеене. Входът е с билети по 4 лева, които могат да се купят час преди началото във фоайето на Доходното.
Ден по-късно, на 3 април от 18.30 ч великденски концерт ще изнесе в зала „Европа“ и детският хор „Дунавски вълни“ към ОбДЦКИ. Специално участие ще вземат двама бивши хористи - Светлана Иванова, днес солистка на Пловдивската опера, и Стилян Цветков, студент в Музикалната академия в София. Входът е свободен.