Две засмени феи в шарени костюми посрещаха вчера всички, които влизаха в Русенския университет и внимателно наблюдаваха да не остане нито един човек без усмивка на лицето. В Деня на шегата Първи април двете момичета бързаха да лепнат на ревера или на ръкава на всички поне по една усмивчица - ухилено стикерче. Голямо лепене падна по време на откриването на изложбата на художника Огнян Балканджиев, която бе подредена във фоайето на Ректората. За да разгледат станалите емблематични образи от богатата колекция на Оги от шаржове пристигнаха много преподаватели, студенти, граждани. 
Ректорът проф.Христо Белоев откри изложбата, в която по-голямата част от персонажите са с усмивки на лицата. Шаржовете показват известни персони от сферата на шоубизнеса - Стиви Уондър, Хю Лори, Франк Дзапа, Уди Алън, Ален Делон и редом с тях - Милчо Левиев и Дони. Това са около една трета от шаржовете на хора на изкуството, главно рокаджии от различни поколения, които ще покажа в новата си изложба през юли, обясни Балканджиев. 
Неговата експозиция в Ректората и забавната акция с подаряването на усмивки бяха част от мащабното отбелязване на Деня на шегата в РУ, с което университетът се слави вече години наред.