Всички пациенти, които постъпват в болницата или пък биват изписвани, от вчера задължително се регистрират с документ за самоличност. 20 са четците, поставени в болницата в Русе, казаха за „Утро“ от лечебното заведение. Те са разположени във всички отделения с легла, като отделенията, които са на един етаж, като съдовата и пластичната хирургия, чекират с едно устройство. 
Нормално е като при всяко ново нещо хората да се притесняват, но системата върви спокойно и без проблеми. Четците са достатъчно за болницата, но все още е рано да се каже за резултатите, коментира шефът на болницата д-р Иван Стоянов. 
Персоналът на болницата сподели, че с новата система се работи лесно и спокойно. Вчера в АГ комплекса например са постъпили шест жени, които безпроблемно са били регистрирани на входа на отделението. Системата работи бързо, като данните от зоната за машинно четене се регистрират в Здравната каса. 
Всеки, на когото му предстои хоспитализация, може да се регистрира със седем вида документи за самоличност - лична карта, зелен паспорт за възрастните пенсионери, удостоверение за бежанец, удостоверение за пребиваване в страната на граждани от Европейския съюз, карта за постоянно пребиваващ чужденец, разрешение за постоянно пребиваване в страната, временно удостоверение за самоличност на хора, които са си загубили личния документ, и моряшки паспорт. Децата до 14 години ще се регистрират с документите на техните родители.