Месец и половина след като постъпил на работа като продавач в магазин за битови стоки, новобранецът решил да отмъкне наличността в касата и да изпълни желанието си да отиде във Великобритания.
Продавачът бил официално назначен на 7 май 2008 година. Практиката в магазина била парите да се отчитат, като се понатрупат, независимо колко дена са минали и магазинерът преценил, че така може да осъществи намерението си да си осигури пари, с които да замине да работи в Англия. Според прокуратурата в средата на юли той взел събралите се в касата 927.19 лева и обяснил на колегата си, че отива до банката, от която чакал да му отпуснат кредит и може да не се върне до края на работния ден. И тъй като действително не се прибрал, колегата му затворил без него. Докато в същото време крадецът на два петъка служба вече се бил ориентирал към летище София.
Съдът обаче сметна, че доказателствата сочат единствено, че магазинерът е отмъкнал 382.78 лева. Затова го осъди на три месеца условно с три години изпитателен срок. А за кражбата на близо 550-те лева отгоре, за която твърди прокуратурата, го оправда. Присъдата може да се обжалва.