Инсулт покосил минути преди да тръгне за делото срещу него 46-годишния Борислав Петров и вместо за Съдебната палата той тръгнал за болницата. Така в залата този път дойде само адвокатът му, заради чието отсъствие делото бе отложено миналия месец.
Справка на съда показа, че Борислав е постъпил за изследвания със съмнения за инсулт и е минал скенер. Тепърва предстояло лекарите да излязат с решение дали ще бъде приет в болницата или освободен да се лекува вкъщи. А адвокатът му заяви, че и миналата година е бил хоспитализиран със същото заболяване.
Докато излязат резултатите и Борислав се възстанови, делото срещу него ще чака на полусъединител. А дали процесът ще тръгне, предстои да стане ясно на 22 април. За да свидетелства за втори път от Белене до Русе напразно се разходи затворник.
Автомонтьорът-рецидивист стигна до съд, след като в началото на октомври 2013 година бе засечен с 49 грама марихуана, близо 17 грама хероин и 30 грама чист амфетамин, които държал с цел разпространение. Наркотиците са на обща стойност над 2000 лева. Борислав е хванат и в продажба на близо грам чист амфетамин на свой клиент. Наркотиците бяха открити в дома и гаража на 46-годишния рецидивист няколко месеца след излизането му от затвора. Първоначално Борислав бе задържан в ареста, но в средата на 2014 година мярката му за неотклонение бе изменена в домашен арест. А ако не представи документи за здравословното си състояние и извършените прегледи, съдът се закани отново да го задържи в ареста, за да гарантира присъствието му в съдебна зала.