Приятелско събиране в неделя вечерта приключило със смъртта на едно от момчетата в компанията. 31-годишният Джошкун Сюлейманов е пребит до смърт от 24-годишния Милен Бичкиджиев. Жертвата е удряна тежко с ръце и крака. А на следващия ден 9 пъти осъждания Милен отишъл да разкаже за случилото се и да се предаде в полицията.
Убийството е станало между 20 и 22 часа в неделя в Троянските блокчета в кв.“Дружба“.
Според прокуратурата до тежкия побой се е стигнало заради лична вражда и неприязън между двамата. Очевидец на убийството е било едно от момичетата от събралата се на почерпка компания.
Вчера Милен се изправи пред състав на Русенския окръжен съд, тъй като прокуратурата поиска младежът да бъде задържан за постоянно в ареста. Оказа се, че и адвокатът на убиеца смята, че единствената адекватна за него мярка е зад решетките.
Бичкиджиев е осъждан 8 пъти като непълнолетен и веднъж след като е навършил 18 години, а повечето му наказания са изтърпявани ефективно. Преди 3 години е излежал последната си присъда и оттогава няма постоянен адрес, а живее на различни места. Затова има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. А за умишленото убийство законът предвижда между 10 и 20 години затвор, затова трябва да чака присъда в ареста, мотивира се прокуратурата. И допълни, че тепърва предстои да бъдат извършени няколко съдебни експертизи, включително и психиатрична, за да се разбере дали Милен е вменяем.
Рядко защитата и прокуратурата са на едно мнение, но и аз смятам, че мястото на Бичкиджиев е задържане в ареста, а не в по-лека мярка за неотклонение. Той вече е направил самопризнания за убийството, посочи служебният му адвокат.
Самият Милен пък заяви, че предоставя на съда да реши каква да е съдбата му. И магистратите сметнаха, че той трябва да чака присъда в ареста. Младежът побърза да обясни, че няма да обжалва мярката си за неотклонение и няма да поиска по-лека от съда на втора инстанция. Напротив - дори е на мнение, че трябва да стои задържан, а когато делото срещу него стартира, да поиска да се гледа по съкратената процедура, за да може да си издейства по-лека присъда.