Въпреки че имаха само 15 дни за подготовка, възпитаниците на Строителната гимназия се представиха отлично в регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад строител“, което се проведе в петък във Варна. Учениците от 11 и 12 клас майсториха в три от общо четири дисциплини и си извоюваха три първи места. Единадесетокласниците Павел Симеонов и Божидар Боянов грабнаха първо място в „Зидария с керамични блокчета „Винербергер“, след като впечатлиха журито с П-образен зид. И двамата участват за първа година в състезанието, но са изключително доволни от успеха, който постигнаха. Те са се упражнявали върху такъв модел, но досега са работили с блокчета „Итонг“.
Имахме много малко време за тренировки с новите блокчета „Винернергер“, но благодарение на учителя ни по практика Светослав Стойчев се справихме много добре, споделиха Павел и Божидар. Освен практическата част, за която са имали точно два часа, учениците са се представили отлично и в теоретичната - тест за 30 минути. 
Останалите първи места грабнаха възпитаниците от специалност „Строителство и архитектура“ Нели Игнатова от 11 клас в „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ и Мартин Маринчев от 12 клас в „Облицовки и настилки“.
Отличното представяне на учениците от Строителната гимназия ги праща на националното състезание по професии в Пловдив от 23 до 25 април 2015 г., където ще мерят сили с всички най-добри в страната. Веднага след пролетната ваканция те започват усилена подготовка, защото там нивото ще е по-високо, а целта им е отново да прославят името на гимназията.