Наскоро дипломиран специализант по ортопедия се подиграл с пациент с проблем в коляното. Д-р Цонев първо препоръчал на пациента да плати 250 лева за ядреномагнитен резонанс /ЯМР/. Сумата обаче била непосилна за пенсионирания по болест 32-годишен мъж и той взел направление за постъпване в болницата, тъй като болките започнали да стават нетърпими. Йорданов отишъл в отделението по ортопедия, но д-р Цонев скъсал направлението.
В понеделник пациентът подаде жалба до директора на болницата д-р Иван Стоянов, който незабавно се свърза с пациента и разреши въпроса за часове.
„На 26 март следобед спортувах, коляното ми се усука, чух изпращяване и усетих много силна болка“, пише в жалбата си Боян Йорданов. Около 15.30 часа негов познат го откарал до Спешно приемно отделение за помощ. В травматологичния кабинет бил д-р Цонев, който след преглед установил, че няма счупване и предположил, че е скъсан минискус или други връзки, но точният вид на травмата по думите му се установявал с ЯМР.
„Въпреки силната болка той не ми предложи хоспитализация, не ми написа и амбулаторен лист, че съм прегледан. Написа ми рецепта за болкоуспокояващото лекарство и гел за мазане. Каза ми, че ако до една седмица болката не отшуми, да поискам направление от личния си лекар за ЯМР и да си запиша час. Обясни ми, че много дълго се чака и ще бъде по-добре да си платя и да го направя по-скоро, защото не било скъпо - само 250 лева, разказва Йорданов. Той обяснил на ортопеда, че за него това са много пари, защото е пенсионер по болест с 124 лева пенсия и си тръгнал.
На другата сутрин, 27 март, болките станали нетърпими и Йорданов потърсил личния си лекар, който го прегледал и дал мнение, че е най-добре да влезе в отделението по ортопедия и травматология, за да се направи колкото може по-скоро изследване и да се вземат мерки за лечението му. 
От кабинета пострадалият излязъл с направление за хоспитализация и намерил познат, който го закарал в отделението, където на работа се оказал същият д-р Цонев.
Подадох му направлението и той без предупреждение започна да го къса на парчета пред придружителя ми и една медицинска сестра с думите: „Това направление не струва нищо. Върни си го на доктора!“. Много се ядосах, че къса документа ми от личния лекар и го накарах да го залепи и да ми напише официален мотивиран отказ. Той го залепи, но не написа никаква мотивация, а само драсна X и едва го накарах да се подпише, обяснява Боян Йорданов. Той се върнал при личния си лекар, който в старанието да му помогне му написал ново направление, вече за ортопед специалист. В събота и неделя специалистите не приемат болни и затова в понеделник рано сутринта Йорданов подал жалба. 
Уважаеми д-р Стоянов, не знам дали това отношение на д-р Цонев е към всички пациенти, дали аз нещо не съм му харесал или предизвикал, но не намирам, че това е нормално отношение на лекар към пациент. Мисля, че уважението трябва да е взаимно. Оставям на вас разрешаването на случая, завършва оплакването си Боян Йорданов.
„Утро“ се свърза с изпълнителния директор на МБАЛ Русе д-р Иван Стоянов в понеделник в късния следобед.
Още не съм разгледал жалбата, защото сега се връщам от София, но докато разследвам случая, кракът на пациента може да се влоши. Затова ще му се обадя веднага по мобилния телефон и ще предприема незабавни действия за нов преглед от специалист, каза д-р Стоянов.
Веднага след това той се обадил на Йорданов и го повикал в кабинета си във вторник сутринта. Вчера пациентът е прегледан от известния в града ортопед д-р Филипов, който му поставил диагноза разтеглен минискус и му назначил физиотерапия в ЗК „Медика“.
За мен беше по-важно да помогнем незабавно на пациента, за да не се стигне до инфекция на крака му. Започвам да проучвам случая и от резултатите ще реша какво наказание да наложа на д-р Цонев, защото пациентите в болницата са над всичко и ние трябва да се отнасяме към тях с уважение, а не да късаме направленията за хоспитализация. Това е меко казано недопустимо, каза вчера д-р Иван Стоянов. 
Благодарен съм както на „Утро“, така и на д-р Стоянов за бързата ви реакция, каза вчера Боян Йорданов, който тъкмо бе направил първата си рехабилитация.