Румънски ТИР с палети празни бирени бутилки се блъсна в дърво и се обърна в канавка в района на Индийска колиба по пътя Русе-Бяла. За късмет шофьорът се отърва само със счупен прешлен и контузия на главата. 
Сигнал за инцидента е получен на тел.112 в 3.10 часа вчера призори. Тирът се е движил в посока Русе и по всичко личи, че 33-годишният водач е задрямал зад волана и така е отклонил волана вдясно. Камионът излязъл от пътя, забил се в дърво с дясната половина на кабината, съборил го и продължил по надолнището, като по пътя си отсякъл още пет-шест по-малки дървета и храсти. Накрая се катурнал на лявата си страна в канавката, като за малко не се свлякъл в дерето. От удара палетите със стъклени бутилки се придвижили напред в каросерията и смачкали кабината, като само мястото на шофьора останало незасегнато от поредицата удари отпред и отзад. Това спасило от сигурна смърт младия мъж, който е настанен за лечение в Неврохирургията.
 Собствениците на камиона изпратили друг автомобил за претоварване на стъкления амбалаж и освобождаване на банкета от разпилени бутилки. Причините за катастрофата се изясняват.