Русе спечели една от най-важните награди в традиционния конкурс „Най-добрият град за живеене“ на Дарик радио и вестник „24 часа“. Малката Виена стана победител в гласуването на слушателите на най-голямата частна радиостанция и така грабна приза не на жури от няколко човека, а на аудитория от няколко милиона души.
Наградата е много показателна, защото означава, че русенци повярваха в промяната. Те имат самочувствие, че Русе е градът, в който искат да живеят. Това сподели за „Утро“ кметът Пламен Стоилов след церемонията в НДК вчера.
Продължаваме да работим за просперитета на града, да преследваме целите си, защото трябва да отговорим на изискванията на гражданите и бизнеса. Русе заяви претенциите си на град лидер и достатъчно показателен е фактът, че се върнахме в класацията на „Дарик радио“ и „24 часа“. Това, че спечелихме и изпреварихме Бургас, като се сравняваме с Пловдив и София, е повод за самочувствие и стимул за активна работа, коментира още кметът.
Призът „Най-добър град за живеене в България“ в класацията на „Дарик радио“ бе връчен от изпълнителния директор на медията Радосвет Радев. Той определи Русе като най-европейския град, който няма нужда от реклама или пътеводител, защото говори сам за себе си.
Тази награда я спечелиха русенци. Последните четири години ние направихме много неща, но самият факт, че русенци се обединиха около една идея и спечелиха, показва, че те повярваха в промяната, и че ние си върнахме позицията на град лидер, заяви пред гостите на церемонията Стоилов. Според него подкрепата на русенци е доказателство, че „когато имаме обща кауза, всеки има своята роля и своя принос към желанието да възродим Русе, да променим неговия облик и да съхраним неговите традиции“.