Русенският боец Емил Захариев получи покана за участие в най-авторитетната японска верига по смесени бойни изкуства „DJF“. Емил ще пътува на 7 април за Токио, а 4 дни по-късно ще излезе за двубой срещу американеца Крис Барнет, който тежи „само“ 150 килограма! Емил е по-лек от него с 20, но понеже 8-те поканени бойци ще се бият в тежка категория, няма ограничение в теглото. 
Барнет е миналогодишен финалист в това състезание. Той обаче се размина с мача за пояса, тъй като по-рано получи контузия. Активът му от последните 12 срещи са 12 победи!
Ако Захариев преодолее първия си много сериозен съперник, на 29 август ще излезе за двубой от втория кръг. Евентуалното му трето участие ще е на 31 декември.
Подготовката на Емил за Токио завърши с последен едноседмичен лагер в Русе. Негов партньор бе молдовецът с румънски паспорт Толя Чумак, един от топбойците на северната ни съседка. Лагерът бе подсигурен със съдействието на Калин Господинов и генералното спонсорство на фирма „Лубрика“. 
Емил Захариев тренира под ръководството на известния в близкото минало русенски боксьор Милен Влахов, с когото и ще пътува за японската столица.