Емблематични гастроли ще зарадват русенските почитатели на театралното изкуство през април, съобщиха от драматичен театър „Сава Огнянов“. Още в първия ден - на 1 април, зрителите ще имат възможност да видят Гоголевата „Женитба“ в постановка на Николай Урумов в плевенския театър. Главните роли се изпълняват от Николай Урумов и Камелия Хатиб. 
На 3 април ще бъде представен спектакълът „Министърът женкар“ на режисьора Пламен Панев. А на 7-и предстоят две събития, които се вписват в трансграничната концепция на русенския театър - вечер на българския и румънския театър. От 17 ч на малката сцена в зала „Константин Димчев“ ще гостува гюргевският театър „Тудор Виану“ с авторския спектакъл на Орлин Дяков „46 крачки“, а от 19 ч в камерна зала „Слави Шкаров“ зрителите ще видят премиерата на „Имате ли мъртвец за продан“ на Мирча М.Йонеску в постановка на госта от Румъния Кристиан Йоан. 
Театрална къща VIVA ARTE гостува на 14 април с постановката на Асен Блатечки „Пуканки“, в която Блатечки играе и главната роля. На 16-и Иван Бърнев отново ще влезе в ролята на мнимия „Ревизор“. 
Поредната русенска премиера - този път по Йовковия разказ „Шибил“, зрителите ще видят на 19 април. Сценичният вариант и постановката са на Орлин Дяков. Спектакълът е със специалното участие на танцьори от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“. На 20 април в малката зала „Константин Димчев“ ще бъде представен спектакълът „Отворена брачна двойка“.
На 22 април на русенска сцена ще гостува варненската трупа, която ще покаже един от нашумелите спектакли на именития български режисьор Теди Москов - „Професия лъжец“ от Сергей Красногоров. Гостуващата трупа ще играе на Голямата сцена в Доходното здание. На 27 април публиката ще види отново русенския „Ревизор“, а на 28-и - „Шибил“.