С нестихващи овации засипа публиката русенския филхармоничен оркестър, който под диригентството на Найден Тодоров закри в неделя вечерта международния фестивал „Мартенски музикални дни“. 55-ото издание на празниците предложи истинско пиршество от преживявания за ценителите на музиката в продължение на 17 вълшебни дни. 
В първата част на заключителния концерт заедно с филхармониците излезе талантливата цигуларка Мила Георгиева, която русенската публика помни от съвсем мъничка, когато покоряваше с удивителната си дарба. Сега Мила Георгиева и нейната цигулка „Страдивариус“ от 1703 г. омагьосаха залата със солото на Концерта за цигулка и оркестър на Брамс. Горещите аплодисменти на няколко пъти връщаха музикантката отново на подиума, накрая тя благодари с бис - пиесата „Пирин“ на Добринка Табакова. 
„Жар птица“ на Игор Стравински бе произведението, което прозвуча вихрено и вълшебно - тъкмо като за финал на едно блестящо юбилейно издание на Мартенските. Със сюитата бе завършена рамката на фестивала, поставена в самото му начало от „Шехерезада“ от фестивалния оркестър, в който също свиреха немалко музиканти, които продължават да работят в Русе. 
Бурните ръкопляскания накрая не успяха да предизвикат изпълнение на бис след финала на „Жар птица“. Може би защото на оркестъра в ранните часове на понеделник вече му предстоеше да пътува за София, където вечерта е представлението в НДК „Кармен“. Но диригентът Найден Тодоров се обърна към публиката с думите: „Благодаря на вас! Но благодаря най-много на Русенска филхармония, която продължава да се доказва, въпреки че на теория тя не съществува!“.