Каква черна ирония на съдбата - вчера измина точно една година, откакто футболистът на „Бенковски“ /Бяла/ Илия Ковачганев напусна терена на мача срещу „Ботев“ /Нови пазар/ със счупен крак! 12 месеца без един ден по-късно играч на „Кубрат“ повтори „операцията“, резултатът от която е нова фрактура. Пак на същия крак с разлика от няколко сантиметра. Кошмар!
Запознати твърдят, че автор на сблъсъка в Кубрат е Невен Венков. И то още в петата минута! 
Дали е Венков или някой друг, не е толкова важно. Важното, че Ковачганев ще страда още дълго време и едва ли вече ще се върне във футбола. Грубиянът пък - забележете - дори не получил жълт картон от варненския съдия Рангел Енчев?!
Кой трябва да е извън игрището - Илийката, онзи футболист от Нови пазар или кубратският му побратим? То е ясно кой - тези, които си мислят, че са големи мъже, че някой ще ги пише за велики и ще им ръкопляска, когато летят с бутоните напред. 
За такива измислени рамбовци не бива да има никаква прошка, особено ако има основания да се смята, че скачат за преднамерени нарушения. Те трябва да понесат адекватни последствия за страданията, които ще изтърпи сега Ковачганев.
От сърце му пожелаваме да се държи и да се възстанови колкото се може по-бързо. 
Кураж, Илийка!