23-годишен шофьор изгоря в колата си при тежка катастрофа вчера, а возещата се до него 45-годишна жена е спасена секунди, преди пламъците да обхванат и нея. По първоначални данни двамата са майка и син. Жената е откарана в болницата с травми на главата и ляв крак, няма опасност за живота й.
Трагедията се разигра около 14.30 часа в платното за София малко след Охлюва. 23-годишният водач на „Хонда Сивик“ предприел изпреварване на „Опел Корса“ с трима души в него, който се движел в средната лента. Когато двата автомобила се изравнили, хондата се унесла по мокрия асфалт и се блъснала в левия преден калник на опела. От удара японската кола се завъртяла на 180 градуса и се забила челно в железен стълб откъм страната на водача, който загинал на място. Корсата навлязла в тревата на разделителната ивица, но водачът успял да я овладее и да спре на сантиметри от следващия стълб.
„Веднага излязохме от колата и като забелязахме, че от хондата излизат пламъци, грабнахме пожарогасителя и отидохме да гасим пожара. Жената на дясната седалка беше затисната с колана и ние го срязахме, за да я извадим. Тя имаше рана на дясната си буза. Погледнахме към шофьора, но той вече бе обхванат от пламъците и не мърдаше, вероятно от удара вече бе мъртъв“, каза вчера пред „Утро“ шокираният шофьор на опела Пламен Гатев. В неговата колата били майка му и приятел, които се притекли на помощ и са спасили 45-годишната жена, но за сина й вече е било късно. 
Сигналът на тел.112 е подаден в 14.46 ч. На място веднага са пристигнали два екипа на пожарната и линейка на Спешна помощ. Медиците са натоварили жената и са я откарали в болницата. Огнеборците са започнали да гасят горящата хонда с пяна, но предницата й е овъглена заедно с водача в нея. Колата е с газова уредба, но огънят не стигнал до нея.
По случая е образувано досъдебно производство. Причините за катастрофата се изясняват, казаха от пресцентъра на полицията. Предполага се, че хондата се е движила с голяма скорост по мокрия път и това е предизвикало трагедията.