Футболистите на „Дунав“ направиха парадна стъпка към „Б“ група след убедителна победа от 3:0 срещу преследвача „Калиакра“ /Каварна/. Докрая на първенството остават още 10 кръга, но само чудо може да свали русенци от върха. Мачът срещу каварнеци бе изгледан само от около 600 зрители. Вероятно дунавци трябва да играят с „Реал“ /Мадрид/ или „Барселона“, че отборът да събуди интереса на повече фенове.  
Първото полувреме мина нервно и припряно с позиционна битка в центъра на терена. Гостите се опитваха да владеят топката по-продължително и на няколко пъти се озоваха в критична близост до Цанков. Тактическият отговор на „Дунав“ бяха опити за бързи контри, при две от които можеше да се стигне до гол във вратата на „Калиакра“. Андреас Васев обаче сбърка при ключовите последни подавания.
Той бе в основата на тоталния обрат след почивката, когато на терена имаше само един отбор. Васев проби по дясното крило и поднесе идеална ниска топка към Мирослав Будинов, който нямаше как да сгреши с удар от около два метра - 1:0. 
Попадението на Ивайло Раденцов за 2:0 в 61-а минута бе класа! Халфът стреля от фаул и фалцовият му удар заби топката в горния ляв ъгъл. Вратарят Радомиров нямаше никакви шансове. Марков гол, и Гарет Бейл се би възгордял с толкова фино разчетен изстрел!
Втора асистенция на Васев в 77-а минута довърши отбора на гостите. Атаката се разви като на учебно филмче. Истинско бижу! Всичко тръгна от Будинов, който пое топката в средата на терена, изчака миг-два и когато видя, че крилото полита по фланга, предложи страхотен пас зад гърба на защитата. Васев напредна на пределна скорост, надхитри отбраната с успореден на вратата пас, а топката залепна върху левачката на Диян Димов, който щеше да разкъса мрежата с топовен шут! 
Докрая пред вратата на „Калиакра“ се изви вихрушка с още няколко голови положения - греда, пропуск на Васев след майсторски слалом, но малко дълъг пас на Чакъров... Каварна оцеля от погром!
Героите? Всички! Но над всички бяха Георги Чакъров, Мирослав Будинов, Андреас Васев! Този Бермудски триъгълник за всяка защита нарисува най-красивите епизоди. Чакъров покри огромен периметър и въпреки че през първото полувреме бе спрян от стена с бранители, не се предаде. Подаваше, финтираше, импровизираше, поигра и за публиката с шоу от скрити пасове с петичка! Феновете идват на стадиона заради такива футболисти. 
Будинов свърши каторжна работа не само с бой за всяка топка във въздуха, но и с умението да държи топката с гръб към вратата, да събира като ескорт около себе си няколко футболисти на „Калиакра“, а после да намира хора по фланговете от позицията на втори плеймейкър.
„Реактивният“ Васев остана леко незабележим преди почивката, но след това включи на ултразвукова скорост и буквално направи за смях левия бек Детелин Димитров. А Димитров е играч с опит и поне 150 мача в „А“ група!
Голямо „браво“ и за Ивайло Раденцов. И той като повечето момчета - не му спореше през първото полувреме. Нататък кракът му стъпи на всяка педя терен, а светлосиният му екип почерня от калта. Накрая бе толкова уморен, че едва се изнесе за смяна.
Михаил Милчев! Истински централен защитник - твърд, борбен, с вярно чувство за пласиране. Той и Атанасов бяха най-сигурните хора в защита на фона с някои неразбории пред Цанков през първото полувреме. 
Много хубаво и свежо бе включването на Читаков.  
Николай Колев също се стара доста, но си личи, че не се чувства в свои води като ляв външен халф. Няма как, ще трябва да се справя с тази роля до края на първенството. 
Това 3:0 сигурно предизвиква иронични усмивки у тези, които предпочетоха да останат на топло. Техният аргумент е: „Да, 3:0, но в дерби на „В“ група!“
Да, 3:0 на един отбор, който тръгна от нулата. Днес в Русе изглежда е по-модерно да си фен на „Лудогорец“, отколкото да вървиш до своя тим в сложния му път от трета дивизия. А „Дунав“ със сигурност ще върви нагоре. Тази заявка бе дадена в спектакъла с „Калиакра“.               

„Дунав“: Цанков, Парнаров, Милчев, Атанасов, М. Димов, Д. Димов, Васев, Раденцов (79 - Читаков), Будинов, Колев (76 - Димитров), Чакъров.
„Калиакра“: Радомиров, Димитров, Христов (65 - Аврамов), Андонов, Василев, Симеонов, Дянков, Цанков, Въндев (68 - Станчев), Валериев (81 - Боев), Кожухаров.