Пословичен със заядливостта си мъж, особено след като обърне няколко чашки, станал причина персонал на заведение в Ряхово да се извозва с кола след края на работния ден от дежурен охранител. Собствениците на кръчмата се притеснявали не само от саморазправа със служителите им, но и с посегателство върху самите тях. Затова изпращали и вземали от училище детето си и странели от конфликтния мъж.
Всичко започнало една вечер през май 2013 година, когато въпросният човек известен с прякора си Австриеца влязъл в заведението и започнал да се заяжда с персонала. Въпреки че служителките го отбягвали и не му се връзвали на коментарите, той продължил да нагнетява напрежение. Стигнало се дотам, че извикали собственика на кръчмата и той се опитал културно да изгони пияния скандалджия. И той отнесъл не само грубости и псувни, но и закани - че ще ги унищожи, ще ги запали и ще съжаляват, че се е върнал в България. Обяснил дори, че отива да си вземе пищовите и ще ги гърми.
Съдът отчете, че собствениците и персоналът на заведението са се принудили да променят начина си на живот след злополучния скандал. Били сериозно уплашени какво може да направи известният Австриец. Затова магистратите сметнаха, че мъжът трябва да понесе отговорност за своеволията и отправените заплахи и го осъдиха на година и половина условно с три години и половина изпитателен срок. Той ще бъде и обществено порицан за стореното. Присъдата може да се обжалва.