Лилия Атанасова отново ще седне в директорското кресло на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Това стана ясно вчера, когато бяха публикувани резултатите от конкурса за нов директор на ведомството.
„Все още назначаването ми не е факт, все пак няма издадена заповед за това“, коментира Атанасова за „Утро“ и обеща да изложи намеренията и амбициите си по време на втория си директорски мандат, след като встъпи в длъжност.
Както „Утро“ писа, за ръководния пост имаше невиждана конкуренция. За мястото, освен Атанасова, се бореха още четирима души - общинският съветник от РЗС Камен Милков, кандидат-депутатът от Реформаторския блок и бивш областен управител Йордан Борисов и непознатите Венелин Неделчев и Йордан Георгиев. 
Лилия Атанасова ръководеше екоинспекцията по време на предишното управление на ГЕРБ, когато в конкурса за поста отново мери сили с Камен Милков. Последният директор на РИОСВ Дауд Ибрям бе отстранен от ръководното място в началото на януари. Още тогава той видя корпоративен натиск за уволнението си и насочи вниманието към завода на „Монтюпе“.