Баба и 2-годишната й внучка са намерени мъртви от задушаване с пропан-бутан в Дряновец.
53-годишната ромка Теменужка З. се грижела за кравите в стопанския двор в Дряновец и живеела в пристройка до кравефермата. Дъщеря й живеела в същото село и освен 2-годишното си момиченце, имала и бебе на 5 месеца. В четвъртък по-голямото дете било на гости у баба си. Теменужка запалила печката за отопление и сложила да свари картофи в тенджера на газовия котлон. След като се затоплили, бабата и внучката задрямали, а водата в тенджерата започнала да кипи и загасила котлона. Газта обаче продължила да изтича и задушила жената и момиченцето.
Около 19 часа нейна приятелка отишла да ги види, но като отворила вратата, я лъхнала миризма на пропан-бутан. Щом се поогледала, тя видяла, че на леглото лежат мъртви бабата и внучката, и се обадила на тел.112.
На място пристигнала оперативна група от РПУ-Бяла и линейка от Спешна помощ. Медиците установили смъртта на Т.З. и на момиченцето и предали случая на полицаите. Те издирили майката и й съобщили за смъртта на по-голямото й дете. Като чула това, жената изпаднала в шок и била откарана в болницата в Бяла заедно с бебето й.