Футболистите на „Дунав“ ще излязат днес от 15 часа на Градския стадион в Русе за дербито на сезона срещу преследвача си „Калиакра“ /Каварна/. По повод този много важен двубой „Утро“ потърси за коментар двама бивши футболисти на „Дунав“, сега старши треьори на отбори от „В“ група. А те със сигурност могат да направят по-вярна и професионална оценка за шансовете на двата тима.  
„Мисля, че „Дунав“ ще запише убедителна победа! Вярно, не съм гледал двата отбора този сезон, но имам впечатления от по-рано. „Калиакра“ ни победи с 3:0, но не показа нещо особено. По-силните страни на „Дунав“? Отборът има по-бързи играчи, които комбинират добре с опитен нападател като Мирослав Будинов. Халфовата линия с Диян Димов, Раденцов и Чакъров също изглежда по-интересна. Струва ми се, че „Дунав“ стои по-добре и във физически план. Тимът на „Калиакра“ разчита главно на ситуации след статични положения, когато по-високите им хора от защитата тръгват да скачат коварно пред вратата на съперника. Ако „Дунав“ неутрализира съперника си в този елемент от играта, няма да има проблеми. Прогноза като резултат? Върти ми се нещо като 3:0 за „Дунав““, заяви старши треньорът на „Две могили“ Илиян Памуков.
„Дунав“ би трябвало да има предимство в този мач заради бързината на хората по крилата. Те отварят широк фронт на атаката, центрират хубаво за взаимодействие със силен и снажен нападател, какъвто е Будинов. Лично аз ще наблюдавам с любопитство отбора на „Калиакра“, защото, след като изиграем мача си с „Ботев“ /Нови пазар/, ще бъде наш съперник. Не се съмнявайте, че аз и повечето футболисти на „Кубрат“ ще бъдем на стадиона. Прогноза с точен резултат? 3:1 за „Дунав“, смята пък старши треньорът на „Кубрат“ Ивайло Кирилов.